2012 | Promítání o Vánocích 2012 pro dětský domov | 28. prosince

Ani o Vánocích nespíme přejedení cukrovím a tak Vám přináším krátký příspěvek z naší akce.

Koncem roku naše sdružení ve spolupráci se spřáteleným sdružením uspořádalo dne 28.12.2012 promítání animovaných pohádek pro děti z dětského domova v Klánovicích. Akci domluvil Honza Vejvoda a jeho polovička s ředitelkou domova Danou Kuchtovou. Akce proběhla přímo v sídle dětského domova a týkala se dětí, které nemohly jet za příbuznými. Na výběr byly animované příběhy – Medvědi od Kolína, Krteček, Pepek námořník a příběhy o zvířátkách ze studia Hermíny Týrlové.

Po příjezdu jsme se přihlásili sloužícím vychovatelkám (tetám), které nám navrhly nejlepší projekční plochu v příjemné moderně vybavené místnosti. Pak následovala příprava projekční techniky a převinutí filmů na začátek. Před promítáním jsme popovídali o použité projekční technice a uvedli krátkou přednáškou filmy a jejich tvůrce – pan Miler, pan Pojar a paní Týrlová. Poté po zhasnutí nastalo promítání, na žádost dětí byla možnost převinout si film nebo spustit si vlastnoručně promítačku. V následujících chvilkách všichni prožili pár pěkné okamžiky s klasickými animovanými filmy. Když dojel poslední film, tak proběhla krátká diskuse u balení promítačky a přetáčení filmů. Nastal čas loučení a odjezdu domů se slovy, že v budoucnu určitě akci ve větším zopakujeme.

Touto vánoční projekcí nám bylo umožněno získat zkušenosti do budoucích akcí podobného stylu. Obzvláště nás potěšil zájem dětí o dnes již přežitou techniku filmu šíře 16mm. Rádi bychom v těchto aktivitách pokračovali v příštích letech a připravili sadu letních promítání pod širým nebem pro dětské domovy.

Zároveň přejeme všem a speciálně těm, kteří naše sdružení jakkoli podporují, vše nejlepší do roku 2013.

This entry was posted in Uskutečněné projekty. Bookmark the permalink.

Comments are closed.