2014 | U řeky to žije filmem! 2. ročník | 27. června – 25. července

Na jaře a v létě 2014 proběhl druhý ročník retro promítání z 16mm promítacích strojů a původních filmových kopií. Promítání bylo rozděleno do 4 pátečních akcí pod širým nebem plus jedno promítání v Sokolovně.

Program byl následující:

Dubnové promítání

U řeky to žije filmem! 2014

Návštěvnost byla stejně jako minulý rok na velmi dobré úrovni. Přehlídka začala oproti minulému roku již v dubnu jako filmová oslava u příležitosti stého výročí narození Bohumila Hrabala. Film Skřivánci na niti se ukázal jako velmi dobrá volba. Obraz s velkou úhlopříčkou s kvalitním ozvučením podtrhl velikost odpovídající osobnosti pana Hrabala. Projekci doplnila malá soutěž a program pro děti. Zjistili jsme, že velký sál Sokolovny poskytuje příjemné prostředí s možností občerstvení v přestávkách při výměně filmových cívek. Prostor sálu nabídl něco navíc oproti běžnému kinu, kde člověk jen konzumuje film bez jakékoli interakce. Samotnou projekci jsme doplnili přednáškou o filmech a o osobnosti Bohumila Hrabala. Jako sladká tečka bylo promítnutí raritního krátkého filmu z našich archivů – Ten sviňák Hrabal. Příští rok se budeme snažit o další projekce na atraktivních místech nejen na Sokolovně, kde se koncept kinokavárny osvědčil.

Projekce pokračovala po vzoru minulého roku v létě – čtyři páteční promítání. Poslední představení u Starého mostu proběhlo paralelně s Městskými slavnostmi, kde jsme pustili legendární film Hoří, má panenko a udělali soutěž o ceny.

Děkujeme všem našim věrným divákům za potlesk a příští rok bychom rádi pro Vás udělali další ročník obohacený o nové nápady s projekcí na zajímavých místech.

Před každou projekcí byla přednáška o filmech a dokumentech, které jsme pouštěli. Taktéž bylo přede všemi diváky poděkováno firmě ČEZ, a. s. za podporu. Jako příloha tohoto dokumentu přikládáme oficiální plakát (program akce) s logem města a logem ČEZ, a. s., který byl na stolech volně přístupný divákům k rozebrání a vyvěšen na našem webu. Dokumentace a fotografie jsou i s reklamou trvale umístěny na našich webových stránkách.

Projekt byl podpořen radou města v rámci Oranžové roku 2014 a našim generálním partnerem firmou ČEZ, a. s.:

Oranžový rokTýn nad Vltavou

This entry was posted in Uskutečněné projekty. Bookmark the permalink.

Comments are closed.