2015 | U řeky to žije filmem! 3. ročník | 27. června – 25. července

V létě 2015 proběhl třetí ročník retro promítání z 16mm promítacích strojů a původních filmových kopií. Promítání bylo rozděleno do čtyř víkendových večerních akcí.

Program byl následující:

Program 2015

Návštěvnost byla díky velmi pěknému počasí skvělá, což je zřejmé z přiložených fotografií. Stejně jako minulý rok jsme použili osvědčený koncept – tj. čtyři víkendová promítání s úvodními pohádkami pro děti.

Před každou projekcí proběhla krátká přednáška o filmech a dokumentech, které jsme pouštěli. Taktéž jsme přede všemi diváky poděkovali firmě ČEZ, a. s. za podporu.

Poslední představení proběhlo při slavnostech města u Starého mostu, kde jsme pustili pohádky pro děti a pět vtipných scének pěti pražských divadel – film Pražská pětka. Díky dobrým lidem jsme přímo při představení získali jako dar starou 16mm promítačku, bude se nám hodit tímto děkujeme panu Svobodovi. Děkujeme také všem našim věrným divákům za hojnou účast a příjemnou atmosféru.

Příští rok bychom rádi připravili další ročník obohacený o nové nápady s projekcí na zajímavých místech. Zároveň uvažujeme o pravidelném promítání každý měsíc.

Fotografie z akce jsou k dispozici zde:

Projekt byl podpořen radou města v rámci Oranžové roku 2015 a našim generálním partnerem firmou ČEZ, a. s.:

Oranžový rokTýn nad Vltavou

This entry was posted in Uskutečněné projekty. Bookmark the permalink.

Comments are closed.