2018 | U řeky to žije filmem! 6. ročník | 7. července – 25. srpna

Jako každý rok shrneme dění na naší přehlídce filmů malou reportáží. Začněme pěkně od začátku, tedy to co Vy diváci nevidíte. Vybereme program, pro tento rok tři letní komedie a jedno drama. Dále musíme tyto filmy přivézt z Prahy, kde sídlí naši spřátelení sběratelé, kteří nám filmové nosiče zapůjčí. Současně s tím začíná tvorba plakátů, příprava promítacích strojů/techniky a platby za projekční práva. Poté zařídíme výlep plakátů a vystavení informaci na www stránkách / facebooku, abyste se o tom vy diváci dozvěděli včas. A pak už „jen“ na každé akci instalujeme projekční techniku, plátno, posezení a totéž po akci likvidujeme.

Dále se snažíme, aby byl každý ročník něčím zajímavý, pro tento rok jsme připravili bonusové klipy na starý most na tančírnu a také jsme připomenuli dva české režiséry, kteří nás tento rok opustili – Miloš Forman a Juraj Herz.

První projekce proběhla u Artu, připravili jsme promítací plátno netradičně do konstrukce slunečníku. Pustili jsme pár dětských večerníčků a už v tu dobu bylo jasné, že tento večer nebude celovečerní film Černý Petr režiséra Miloše Formana jednoduché sledovat neboť začínala být pěkná zima. Po půlnoci, když končil celovečerní film, bylo 10°C a dokoukat vydrželi jen opravdu věrní (hardcore) diváci.

Projekce klipů na starém mostě – využili jsme báječnou letní atmosféru a taneční akci doplnili o malé promítání klipů Beatles. Projekční plátno pro nás připravili na mostní konstrukci a zvuk jsme pustili z profesionální aparatury.

Druhá projekce na starém mostě u Pavláčky proběhla jako vždy v době konání městských slavností. Po setmění a založení první cívky večerníčku začalo pršet a museli nad promítačkou držet plachtu. Poté jsme již pokračovali pod přístřeškem u Pavláčky, kde hned po Jen počkej zajíci projel promítačkou celovečerák Dáma na kolejích.

Třetí projekce připadala na poslední červencový víkend a konala se na hřišti u MěDDM, kde jsme dosud nepromítali. Zde nám bylo zapůjčeno velké plátno a externí reprobox pro lepší ozvučení. Počasí nám přálo a tak jsme si večer užili při sledování české klasiky. Obecná škola, jeden z posledních filmů distribuovaných na 16mm nosiči nás nalákala na druhý den, kdy přijelo Kino na kolečkách a promítlo film Po strništi bos.

Čtvrtá projekce proběhla v Artu. Opět pršelo a tak jsme využili místnost vlevo od kulečníku a promítali stylově na velké nepomalované malířské plátno. Poslední letní promítání připomnělo Juraje Herze – drama Petrolejové lampy bylo krásným zakončením šestého ročníku U řeky to žije filmem.

Program letního promítání v Ártu, u Pavláčky a na hřišti u MěDDM:

Program v PDF: U řeky to žije filmem! 2018

Děkujeme

  • Městu Týn nad Vltavou a Jaderné elektrárně Temelin – projektu Oranžový rok, za podporu kultury, díky které můžeme Vám divákům poskytnout filmový zážitek bez vstupného.
  • Štěpánovi Ondřichovi z Bechyňské kultury za zapůjčení velkého plátna
  • lidem z Týnské kultury za technickou podporu při akci na tančírně a na hřišti u MěDDM
  • Tiskárně Vltavín za otisknutí reklamy na naše neziskové akce

Dokumentace a fotografie budou i s reklamou trvale umístěny na našich webových stránkách.

This entry was posted in Aktuálně, Uskutečněné projekty. Bookmark the permalink.

Comments are closed.