2017 | U řeky to žije filmem! 5. ročník | 8. července – 19. srpna

V létě 2017 proběhl jubilejní pátý ročník retro promítání z 16mm promítacích strojů a původních filmových kopií. Promítání bylo rozděleno do čtyř víkendových večerních akcí + projekce na Vltava Open.

Níže najdete oficiální plakát (program akce) s logem města a logem ČEZ, a. s., který byl vylepen na oficiálních výlepových plochách v Týně nad Vltavou, na soukromých plotech/plochách/webech spřátelených organizací a taktéž byl možný stáhnout do mobilu pomocí QR kódu.

Letos proběhl pátý ročník filmové přehlídky 16mm filmů U řeky to žije filmem! Skvělá návštěvnost, dobrá nálada našich diváků i krásné teplé počasí na třech promítáních ze čtyř nás utvrdilo, že si lidé na akci zvykli a mají ji kladně uloženou v paměti. Jen pro zopakování, stejně jako minulý rok jsme použili osvědčený koncept – tj. čtyři víkendová promítání s úvodními pohádkami pro děti, doplněné speciálním bonusovým promítáním na Vltava Open. Před každou projekcí proběhla krátká přednáška o filmech, dokumentech a použité projekční technice. Taktéž jsme přede všemi diváky poděkovali společnosti ČEZ, a. s. za podporu.

Projekce v Art Caffe Baru probíhala tento rok nově s plátnem umístěným na molu a vidět tak mohli opravdu všichni. V době slavností jsme tradičně promítali u starého mostu na Pavláčce a využili kouzlo místa, které naplno ukázalo svůj potenciál při Kubánské tančírně. Tento rok jsme navázali na minulý netradiční filmový zážitek a pustili další neozvučenou grotesku s Charlie Chaplinem, které dodal zvuk svou hrou na klavír Tomáš Jílek. Moc mu za to děkujeme. Při krásném počasí s plátnem „na řece“ to byl opravdu krásný zážitek. K zakončení naší filmové přehlídky byl uveden filmový bonbónek v podobě Morgiany, kdy i přes děsivou tmavou oblohu dorazili diváci včetně dětí. Projekce proběhla v rámci našeho filmového putování v Kácovské věži.

Příští rok chystáme zcela jistě překvapení a snad již konečně vyjde pozvání známé osobnosti nebo využití zajímavého místa jako např. podzemí, otáčivého divadla nebo jiného historického objektu/místa.

Jen pro úplnost informací uveďme, že po letních projekcích mimo sezonu promítáme již druhý rok v Art Caffe Baru, kde se každý měsíc setkávají kamarádi u dobrého filmu, povídání, skleničky a nebo tance. Na tuto „undergroundovou“ akci svoláváme diváky pouze přes zaregistrovaný email.

Dokumentace a fotografie budou i s reklamou trvale umístěny na našich webových stránkách.

Děkujeme všech mladým i starším divákům za přízeň a rádi Vás uvidíme na dalších ročnících. Taktéž děkujeme tiskárně Vltavín za nezištnou pomoc a otisk našich plakátů na naše neziskové akce. A na závěr ještě poděkujme MCKV za skvělou podporu, zvláště pak panu řediteli Ivaněgovi.

Projekt byl podpořen radou města v rámci Oranžového roku 2017 a našim generálním partnerem, firmou ČEZ, a. s.:

This entry was posted in Uskutečněné projekty. Bookmark the permalink.

Comments are closed.